Despre Alpinsport

Cine suntem

Asociația ALPIN SPORT a fost înființată cu scopul general de a atrage o masă cât mai mare de oameni in activități sportive și recreative, prin acțiuni organizate în raza municipiului Sfântu Gheorghe și a județului Covasna. Cea mai cunoscută și apreciată activitate a asociației ALPIN SPORT este organizarea și derularea a mai multor concursuri sportive cu scopul de a mobiliza cât mai multe persoane la o recreere și petrecere a timpului liber prin mișcare și sport în natură, având o forma de viață cât mai sănătoasă. Aceste tipuri de concursuri se adresează in special copiilor și tinerilor, dar sunt foarte apreciați și de adulți, care participă în nămar din ce in ce mai mare și in calitate de concurenți și in calitate de spectatori.

Asociatia organizează în perioada 26-27 august la Valea Crişului și Șugaș Băi, jud. Covasna, cea de a 26-a ediţie a triatlonului Cupa Háromszék, cel mai vechi concurs de acest gen din România. Anul acesta competiţia va conta şi pentru Campionatul naţional.
Cupa Háromszék Triatlon a avut întotdeauna un caracter unic printre concursurile de cross triathlon, şi suntem convinşi că nici anul acesta participanţii nu vor fi dezamăgiţi.  Pregătiți-vă pentru o competiţie plină de adrenalină şi aventură!Concurent inscris

Competitie organizata

Medalii castigate

Kilometrii parcursi

Foto

Galerie

Salvatori Montani

Salvamont

Salvamont Judetul Covasna
Sistemul de alarmare "ACCIDENT MONTAN" 0-SALVAMONT adica 0-725826668

Astfel, prin apasarea tastei corespunzatoare literei din expresia 0-SALVAMONT rezulta numarul de mai sus, unde un operator de la Dispeceratul National Salvamont va prelua apelul si-l va dirija formatiei Salvamont in a carei raza de responsabilitate va aflati. La anuntarea accidentului se precizeaza obligatoriu datele de identificare a victimei, locul accidentului, diagnosticul prezumtiv, conditiile meteo, ora producerii accidentului si modalitatea de adapostire a accidentatului, precum si identitatea celui care anunta accidentul, adresa, nr. de telefon. Dupa aceasta se asteapta, in zona cu semnal, apelul de verificare a veridicitatii anuntului.

Semnale pe munte
 • Sase semnale acustice pe minut, la zece secunde fiecare, apoi pauza un minut.
 • Semnalul de raspuns consta din trei semnale pe minut, apoi pauza un minut.
Reguli de comportare in zona montana
 • Alegeti traseul pe masura pregatirii fizice, psihice si tehnice a celui mai slab din echipa.
 • Echipati-va si dotati-va corespunzator. Alegeti echipamentul, materialele si alimentele necesare, prevazand si situatii deosebite.
 • Anuntati la cabane plecarea in traseu si informati-va asupra traseului pe care il aveti de parcurs.
 • Porniti devreme la drum.
 • Dozati-va fortele si respectati regulile de alimentatie la efort.
 • Nu parasiti potecile marcate.
 • Fiti pregatiti sa interveniti si sa oferiti primul ajutor turistilor aflati in nevoie.
 • Respectati si protejati muntele. Nu lasati urme pe unde treceti!
 • Camparea se realizeaza in locurile special amenajate in acest scop.
 • Gunoiul menajer propriu trebuie OBLIGATORIU transportat in afara zonei montane si depus la pubele. Incalcarea acestor reguli constituie contraventie si se sanctioneaza conform prevederilor OG nr. 2/2001.

Sponsori / Támogatók:

logo UNIQA Asigurari

Vrem sa auzim de la tine !

Contact

str. Kos Károly nr.2, Sf.Gherorghe
Jud. Covasna, Romania

0729 850 968

iroda@alpinsport.ro

www.alpinsport.ro

CONTACT INFO

 • Adresa:

  strada Kos Károly nr.2, Sf.Gheorghe

  jud.Covasna, Romania

 • Telefon:

  0729 850 968

 • Email:

  iroda@alpinsport.ro

 • Follow Us:

Despre Alpinsport

Asociația ALPIN SPORT a fost înființată cu scopul general de a atrage o masă cât mai mare de oameni in activități sportive și recreative, prin acțiuni organizate în raza municipiului Sfântu Gheorghe și a județului Covasna.
Cea mai cunoscută și apreciată activitate a asociației ALPIN SPORT este organizarea și derularea a mai multor concursuri sportive cu scopul de a mobiliza cât mai multe persoane la o recreere și petrecere a timpului liber prin mișcare și sport în natură, având o forma de viață cât mai sănătoasă.