Az Alpin Sport Egyesület 5 napos edzőtábort szervezett a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány támogatásával 2021. szept. 6–10. között a Vargyas-szorosban (Kovászna megye).

A résztvevők száma: 17, ebből 14 gyermek (6-14 éves sportolók) és 3 oktató.

Az elsősorban a fizikai erőnlétet fejlesztő, ismétlődő tábori tevékenységtípusok a következők voltak: kerékpározás terepen, hegymászás, torna, terepfutás.

A sportteljesítmény szintjének fenntartása és növelése mellett sikeresen valósult meg a koncentráció, az önállóság, a döntésképesség, a rendszerezettség és a kitartás erősítése, a csoport tagjai közti együttműködés fejlesztése.

Az edzőtábor napi programja a tervek szerint valósult meg, a következőképpen: 7:00 –reggeli torna, 8:00 - reggeli, 9:00 – hegymászás vagy kerékpározás, naponkénti váltásban, 13:00 - ebéd, 14:00 –rövid elméleti ismertetések (a helyes táplálkozásról, egyéni edzéstervek stb.), gyakorlati bemutatók (teljesítménymérések, ismeretek sportfelszerelésekről), beszélgetések (példaképek, motiváció stb.), 16:00 - terepedzés, 19:00-vacsora, 20:00 – szabad program.

A helyszínre autóbusszal utaztunk. A Vargyas-szorosban elkülönített táborozóhelyen, sátorban aludtunk, az étkezést délben és este a helyszínen oldottuk meg catering-szolgáltatással, a reggelit a csapat készítette elő az étkezősátorban.

A tábor a kitűzött célokat megvalósította – végig jó hangulatban, balesetmentesen.

A tábor vezetői voltak: Bertoti Zsolt hegyimentő, hegyivezető; Tulit Zsombor hegyimentő, hegyivezető; Szabó Csongor, sportoló

Támogató:
Communitas Alapitvany

1275
Regisztrált versenyző
525
Megrendezett verseny
75
Megnyert érem
12731
Megtett kilométer

Postai cím: Vasile Goldis 2. Sepsiszentgyörgy, Kovászna megye, Románia | Telefon: 0722 702 702 | Email: iroda@alpinsport.ro

© 2020 Alpin Sport Egyesület. Minden jog fentartva | Webdesign: Digital Studio